Karrysalat med syltet aubergine og Plant Mate

En karrysalat som denne minder meget om karrysild. Sådan spiser jeg den. På et dejligt stykke surdejsrugbrød og med karse, kapers og finthakket løg og purløg på toppen, samt lidt salt og friskkværnet peber. Du kan sagtens lave salaten uden Plant Mate stykkerne og i stedet komme lidt mere aubergine i. Hvis der som her bruges Plant Mate får du dog både ekstra protein og en skøn tekstur at tygge på. Jeg har brugt de forholdsvis nye Sunbean Pro stykker fra Plant Mate. De har en fuldgyldig aminosyre profil. De indeholder ud over hestebønner og ærter også mel fra solsikke-pressekage. Teksturen på de nye Sunbean Pro er en smule fastere og mere chewy end de andre Plant Mate versioner. Hvis du har mulighed for at få fingrene i dem kan jeg virkelig anbefale dem. Plant Mate produkterne er alle forarbejdet på en skånsom måde, er lavet af økologiske ærter og hestebønner og de nye Sun bean Pro indeholder også solsikkemel.

Syltet aubergine og Plant Mate 

Ingredienser:

ca. 200 g aubergine

30 g Plant Mate ( Sunbean Pro Diced ( kan købes ved grosister i foodservice sektoren ) eller Plante stykker ( kan købes i COOP, Føtex og Bilka )

1 dl. æblecidereddike el. hvidvinseddike

1 dl. vand

1 dl. rørsukker

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

 Kog eddike, vand, rørsukker og uraffineret salt op. Lad det simre til sukkeret er opløst. Skyl auberginen og skær i mundrette stykker. Kom auberginestykkerne og Plant Mate stykkerne i eddike/sukker/vand lagen og lad dem simre i ca. 10 min. til de er akkurat gennemkogte. Tag nu gryden fra varmen og lad aubergine og Plant Mate stykkerne ligge i lagen i og trække smag i ca. 10. min. Hæld nu lagen fra igennem en sigte. (Gem evt. lagen til en anden omgang sylterier. )

Karrysalat ( til 4 pers. til at blande med de syltede auberginer og Plant Mate stykker )

Ingredienser:

 1 dl. plante fløde ( Her er brugt Naturli havrefløde )

1 dl. plantebaseret mayonnaise

2 tsk. karry

1 tsk. gurkemeje

4 spsk. æble i små tern

4 spsk. kapers (fint hakket )

2 spsk. finthakket løg

1 1/2  tsk. dijonsennep

2 tsk. citronsaft

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Skær æble og løg i helt små tern. Rør alle ingredienserne sammen og smag til med krydderier.

Bland nu de afkølede marinerede auberginer og Plant Mate stykker med karrydressingen. Servér på et stykke lækkert rugbrød med purløg, karse, finthakkede løg, kapers, salt og friskkværnet peber. På billedet er brugt vilde løg og nye skud fra bladfennikel ovenpå.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Skriv et svar