Denne suppe er en skøn krydret og fyldig suppe med afskallede Ingrid ærter. Jeg har valgt at bruge forskelligt grønt fra haven. Bl. a. løvstikke, bladbeder og skvalderkål. Du kan bruge frisk spinat i stedet.
Suppen indeholder også blomkål og kokosmælk. Den er cremet, let spicy og mættende. De afskallede Ingrid ærter er fra Aurion og er dyrket i Danmark. De kan købes i Helsekostbutikker. Du kan også bruge gule ærter i stedet for.
Ingredienser: (til 4 personer )
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg eller et helt friskt hvidløg
1 spsk karry
1 spsk gurkemeje
1 spsk. stødt koriander
1 rødløg, mellemstort
1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk tørre chiliflager
225 g afskallede Ingridærter
225 g blomkål
1 liter grønsagsbouillon
100 g blandet grønt fra haven eller spinat ( jeg brugte løvstikke, bladbeder og skvalderkål)
330 ml kokosmælk
2-3 spsk citronsaft
Uraffineret salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rens rødløg og hvidløg og skær i mindre tern. Rens og riv den frisk ingefær. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde sammen med karry, gurkemeje, chiliflager, stødt koriander og fintrevet ingefær. Lad krydderierne bruse kortvarigt op. Tilsæt rødløg og hvidløg og svits til de er blevet bløde. Skyl de afskallede Ingrid ærter grundigt i en sigte. Tilsæt ærterne og grønsagsbouillon og lad det simre i 20 minutter.
Rens blomkålen og del i mindre buketter. Tilsæt blomkålen og lad suppen simre yderligere 15 minutter.
Skyl den blandede grønt fra haven og hak det groft. Hvis der bruges frisk spinat skal det ikke hakkes.
Krydder suppen med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt kokosmælken og det blandede grønne eller spinaten og varm suppen forsigtigt op til kogepunktet.
Smag grundigt til med salt, peber og citronsaft.
Servér suppen med frisk koriander og evt. chilisauce eller chiliolie samt et stykke brød. Naanbrød eller andet fladbrød passer rigtig godt til denne suppe.
Rigtig god fornøjelse!!
