Cremet hokkaidosuppe med grønkålsolie - Vegansk opskrift - Mad med glød

Cremet hokkaidosuppe med grønkålsolie

Denne lækre hokkaidosuppe er en af mine favoritsupper i efterårs/vintersæsonnen. Jeg laver den jævnligt lige fra jeg kan få fingrene i hokkaidogræskarrene. Den smager fantastisk dejligt og den smukke orange farve er lige til at blive glad af at se på.

Opskriften på suppen stammer fra Lise Faurschou, som jeg tog min uddannelse som kostvejleder hos i starten af 90 erne. Lise er en vildt dygtig og inspirerende underviser og formidler omkring kost, bæredygtighed og økologi. Hun har forøvrigt skrevet flere bøger. Bla. “Økologiske fodspor på bordet”, som jeg på det varmeste kan anbefale, hvis du ønsker viden om bæredygtig, klimavenlig kost.

Ingredienser:

150 g groft hakket løg

3 fed hvidløg hakket

150 g persillerod i grove stykker

200 g gulerod i grove stykker

700 g hokkaido i tern

1 l grønsagsbouillon ( uden smagsforstærker)

1 dåse kokosmælk

Saften fra 2 appelsiner

2 spsk oliven eller kokosolie

2 spsk karry

2 spsk saft fra et stykke revet ingefær

1 tsk gurkemeje

Salt og peber ( smag til)

Fremgangsmåde:

Varm olien op i en gryde, sammen med karry og gurkemeje. Lad det bruse op et øjeblik. Nu tilsættes løg og hvidløg. Rør til løgene er blevet klare. Nu tilsættes alle de øvrige grønsager. Vend dem i krydderierne og i løget. Efter et par minutter tilsættes bouillonen. Lad det hele koge til alle grønsagerne er møre. Blendes med en stavblender, direkte i gryden. Nu tilsættes kokosmælk, appelsinsaft og ingefærsaft. Blend kortvarigt igen og smag nu til med salt og peber.

På billedet er suppen serveret med grønkålsolie m/chili og finthakket grønkål, ristede sesamfrø og revet appelsinskal.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Cremet hokkaidosuppe med grønkålsolie

Skriv et svar