Ramsløgpesto - Mad med glød

Ramsløgpesto

Foråret er en fantastisk tid. Lyset vender tilbage, de vilde planter begynder for alvor at røre på sig, fuglene synger igen tidligt om morgenen og foran os har vi en lang og lys sommer, med mange timer under åben himmel. Jeg elsker foråret.

image

I dag var jeg et smut forbi et af de steder i lokalområdet, hvor der vokser ramsløg, og jeg var heldig. De var store nok til at plukke til en portion pesto. Mine egne ramsløg i haven er stadig meget små. For små til at plukke. Nu fik jeg lavet årets første portion ramsløgpesto. Det smager fantastisk. Her følger opskriften:

35 g ramsløgblade

1 dl olivenolie

1 dl fintrevet parmesan (25 g)

3/4 dl hasselnødder ( ca 50 g)

1 spsk citronsaft

salt og friskkværnet peber

Skyl først ramsløgbladene grundigt. Hvis du vil være 100 % sikker på at der ikke er jordbakterier på, kan du blanchere bladene i ganske kort tid( ca 1/2 min) Derefter skal du lægge dem i isvand, så de ikke mister den grønne klare farve. Jeg skyllede dem bare. Derefter kommes alle ingredienserne i et blenderglas og blendes grundigt, til pestoen er ensartet. Smages til med citronsaft, salt og peber. Pestoen egner sig til utroligt mange forskellige ting. Kød, fisk, grøntsager og bare til at dyppe et godt stykke brød i. Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar