Müslibarer med ristede mandler, sesamfrø og citron

Disse Müslibarer er perfekte til den lille lækkersult eller som det søde indslag i en madpakke. De er ikke så søde at de sender blodsukkeret på en vild rutchetur. De indeholder også en del protein og fedt fra mandler, kokosolie og peanutbutter.

Jeg er rigtig godt tilfreds med smagen. Et af de eneste minusser ud over at de nemt kan forsvinde hvis ikke man tager sig selv lidt i nakken, er at de smuldrer lidt når man skærer dem i stykker. Men så kan man jo bare bruge smulderet til at spise som müsli oven på en smoothiebowl til morgenmaden. Jeg lavede dem med grove havregryn. Jeg er sikker på at de ikke smuldrer så meget hvis du bruger de fine. Når jeg har spist denne portion laver jeg én med fine gryn og vender tilbage og fortæller hvordan og retter eventuelt til i opskriften.

Her får du opskriften på barerne.

Ingredienser:

100 g. havregryn (både grove og fine kan bruges)Brug glutenfrie havregryn, hvis de skal være 100% glutenfri.

100 g. mandler

100 g. crunchy peanutbutter

75 g. tørrede abrikoser (usvovlede)

50 g. kokosolie

25 g. sesamfrø

1/4 dl. chiafrø

1/4 dl. friskpresset cironsaft

3 spsk. ahornsirup

1/4 tsk. uraffineret salt

25-50 g. mørk chokolade ( til at komme ovenpå som topping)

Fremgangsmåde:

Rist mandlerne i ovnen ved 175 gr. varmluft i ca. 15 min.  Lad dem køle af og hak dem derefter. Ikke for fint og ikke for groft. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at poppe og dufte.

Riv skallen fra 1/2 citron på et fint rivejern. Læg det til side. Skær citronen over og pres saften fra. Du skal bruge 1/4 dl. citronsaft. Hak abrikoserne fint.

Kom kokosolie og peanutbutter i en lille gryde og varm det forsigtigt op til både olie og peanutbutter smelter. Rør det grundigt sammen og tilsæt nu citronsaften.

Bland de tørre ingredienser ( de hakkede ristede mandler, de ristede sesamfrø, havregryn, hakkede abrikoser, chiafrø, citronskal og salt) i en skål.

Tilsæt nu det smeltede kokosolie, panutbutter og citronsaft til de tørre ingredienser. Rør og ælt massen grundigt sammen. Beklæd en form på ca. 20 gange 20 cm. med bagepapir. Fordel massen i formen og pres den godt ned. Sørg for at presse massen helt ud i kanterne. Sæt formen i fryseren i et par timer.

Hvis du vil have lidt chokolade på toppen, kan du nu smelte noget mørk chokolade forsigtigt over vandbad.

Løft nu müslien ud af formen og læg den på et skærebræt. Fordel den smeltede chokolade ud over overfladen og lad den stivne, inden du skærer massen til müslibarer.

Opbevar gerne Müslibarerne i fryseren og tag ud efterhånden som du skal bruge dem.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Müslibarer med ristede mandler, sesamfrø og citron

 1. Kære Anette,
  Tusind tak for en yderst smuk og inspirerende blog, som ikke er moraliserende, men kærlig og klog!
  Jeg bruger den så tit til inspiration til et grønnere liv, men nu er jeg kommet sådan i tvivl om det med kokosolie i stedet for smør og håber du vil dele lidt tanker. Jeg kan ikke finde hoved og hale i det med mættet fedt, for er der ikke mere mættet fedt i kokosolie end i smør? Hvad er fordelene så ved at bruge kokosolie set ud fra et ernæringsmæssigt perspektiv?
  Glæder mig til at høre hvad du tænker.
  Mange hilsner
  Elise Kokholm

Skriv et svar