Chiagrød med grape, valnødder og ristet hel boghvede

Jeg har lige lyst til at dele opskriften på denne lækre morgenmad. Det er ikke så ofte at jeg spiser grapefrugt, da de er ret dyre. Det er dog ærgerligt da grapefrugt er super godt for leveren, da de bitterstoffer der er i grapen støtter leverfunktionen. Og så kan jeg rigtig godt lide den let bitre smag. Her er der både grapesaft og grapefilletter i. Grapesaften er tilsat kanel, kardemomme og ahornsirup. Den krydrede saft er blandet med chiagrøden efter den har stået i køleskabet natten over. Mmmmm det blev lækkert. Ud over grapefrugt blev portionen toppet med tørristet hel boghvede, valnødder og daddelsirup.

Lav evt. de tørristede boghvedekerner i forvejen. De kan holde sig i længere tid.

Ingredienser: (til 2 personer)

2 dl. yoghurt (jeg brugte en øko sojayoghurt)

2 spsk. chiafrø

1/2 dl. havregryn (glutenfrie havregryn, hvis du skal have 100% glutenfrit)

2 pink grapefrugt

1/2 tsk. stødt kanel

1/2 tsk. stødt kardemomme

1-2 spsk. ahornsirup

1 håndfuld valnødder

Daddelsirup eller ahornsirup til at komme ovenpå portionen til sidst.

Fremgangsmåde:

Rør yoghurt, chiafrø og havregryn sammen om aftenen inden sengetid og stil det på køl. Pres saften fra den ene grapefrugt og bland det med kanel, kardemomme og ahornsirup. Stil ligeledes i køleskabet natten over eller du kan også vente med at lave saften om morgenen. Bland nu chiagrøden med den krydrede grapefrugtsaft. Rør det grundigt sammen og fordel i to skåle.

Skær skrællen af den anden grapefrugt. Skær også den hvide hinde af. Skær nu grapefrugten i filetter. Skær ind ved hver afmærkning af grapebådene. Skær bådene halvt over og fordel dem over de to portioner. Bræk valnødderne i mindre stykker og fordel også dem over portionen, sammen med de tørristede boghvedekerner. Kom til allersidst lidt daddelsirup eller ahornsirup ovenpå.

Tørristede boghvedekerner med gurkemeje, ahornsirup og salt:

Fremgangsmåde:

1 dl. hel boghvede

1 spsk. ahornsirup

1/2 tsk. gurkemejepulver

1 knivspids uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rist den hele boghvede på en tør pande. Rør grundigt, så de ikke brænder på. Når de begynder at blive gyldne tilsættes gurkemejen, ahornsiruppen og salt. Rør det hele grundigt sammen og sluk for varmen. Lad den ristede boghvede køle af og kom på glas. De holder sig sprøde og lækre, hvis de opbevares lufttæt.

Lav evt en større portion så du har til lidt længere tid.

 

Rigtig god fornøjelse.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar