Tofufrikadeller med røget salt

Disse frikadeller er lavet for at have en vegansk pendant til en fiskefrikadelle. Det bliver aldrig det samme som en fiskefrikadelle, men det er dejligt at have nogle alternativer der er lidt alike når man feks. skal holde de traditionelle højtidssammenkomster og ikke har lyst til at stikke for meget ud fra mængden. Jeg har prøvet at nærme mig noget der ligner. Under alle omstændigheder synes jeg det er blevet en rigtig lækker frikadelle, der smager vildt godt med remoulade på toppen, som her. Den kan selvfølgelig også serveres til aftensmaden. Feks. som på billedet herunder, med remoulade, rugbrød og nogle sprøde grønsagsstave. Eller med kogte kartofler, stuvet spidskål og en salat.

Giv meget gerne lyd, når du har lavet dem. Jeg er spændt på at høre hvad du synes.

Ingredienser: (ca. 14 stk) 4 personer

350 g. kartofler

200 g tofu

1 løg (ca. 85 g)

50 g tørt lyst brød

1/2 dl sojamælk ( el. anden usødet plantemælk)

1/2 dl linsemel el. kikærtemel

1 bdt. purløg

1 bdt. dild

fintrevet citronskal af 1/2-1 citron

1 tsk. røget salt

1/2 tsk. uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til )

1 tsk karry

1/2 tsk gurkemeje

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Tilsæt meget gerne en lille gren løvstikke til kogevandet, hvis du har tilgang til løvstikke. Lad kartoflerne køle af.

Skær det tørre brød i mindre tern og sæt det i blød i sojamælken. Rens løget og skær det i meget små tern. Skyl purløg og dild, tør det og hak det fint.

Kør tofu, gurkemeje, karry og brød + sojamælk, til det er findelt, i en foodprocessor. Mos nu de kogte afkølede kartofler med en kartoffelmoser el. lignende. Bland det findelte tofu, brød, sojamælk, karry og gurkemeje med de mosede kartofler og det finthakkede løg. Tilsæt nu linsemel + de finthakkede krydderurter og salt, røget salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal.

Ælt nu alle ingredienserne sammen og smag farsen til med røget salt, uraffineret salt, friskkværnet peber og citronskal.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Tofufrikadeller med røget salt

  1. De er MEGA lækre. jeg havde ikke lige noge tørt brød – brugte havregryn i stedet. Vi har fået dem til aftensmad sammen med en bulgursalat med hvad der var i køleskabet – MUMS!

Skriv et svar