Tomatsalsa med jordbær, granatæblekerner og chili

Friske og spicy salsaer er skønne om sommeren. Denne er lavet af tomater, jordbær, granatæblekerner, rødløg, frisk koriander, skovløg og chili. Her er den serveret som en let forret. Når den serveres som forret kan man servere den med rugbrødschips eller en anden form for brødchips. Tortillachips smager også skønt sammen med denne salsa.

Ingredienser: (til 4 personer )

200 g tomater

100 g jordbær

25 g rødløg

3-4 skovløg (de små løg knopper der sidder på stilke ud fra løgblomsten) Kan undlades

Chili (smag selv til)

1 dl. granatæblekerner

2-3 tsk limesaft

1/3-1/2 tsk uraffineret salt

friskkværnet peber

frisk koriander

Fremgangsmåde:

Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker. Skyl jordbærrene, fjern stilken og skær dem i lige store stykker. Skær et stykke rødløg i små tern. Skær ligeledes en mild chili i bitte små tern. Skær et granatæble halvt over og tag kernerne ud. Der skal bruges 1 dl. granatæblekerner. Knib de små løgknopper af nogle skovløg. Bland tomat tern, jordbærtern, rødløgstern og chilitern. Pres saft ud af en lime og kom det i en lille skål. Krydder limesaften med uraffineret salt og friskkværnet peber. Fordel limesaften ud over salasaen. Top med frisk koriander og de små skovløgsknopper/frø. (Du kan sagtens undlade skovløgene, men de er rigtig fine at have med i salsaen. De både smager dejligt og er meget smukke at bruge. Portionsanret evt salsaen og servér som en lille forret eller en starter med ristet rugbrød, ristet surdejsbrød eller tortillachips og en velkomstdrink.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar