Kartoffelsalat med spidskål og radiser

Kartoffelsalat er bare et must at skulle spise, når der er nye kartofler i farvandet. Der er allerede flere forskellige slags på bloggen. Se her og her og her og den sidste her . Et sikker tegn på at jeg er vild med at blande kartofler i salat. Spis salaten sammen med nogle vegedeller eller nogle vegepølser. Mmmmmm.

Ingredienser:

600 g kartofler

1 lille spidskål

1 lille bdt. radiser

Dressingen:

Ingredienser:

1 dl. usødet soyayoghurt el. anden usødet planteyoghurt

2 spsk plantemayo

1 bdt purløg

1 spsk dijonsennep

uraffineret salt (både til kogevandet og til dressingen, smag selv til)

1-2 tsk citronsaft

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Hvis det er nye kartofler, du bruger til salaten, skal de blot skrubbes grundigt og derefter koges i saltet vand. Hvis du har tilgang til frisk løvstikke vil det være lækkert at komme en løvstikkestilk i kogevandet. Kog kartoflerne til de er møre. Kogetiden afhænger af hvor store kartoflerne er. Små nye kartofler skal som regel koge i ca. 10 min. og derefter stå i kogevandet i ca. 10 min. Derefter hældes vandet fra. Lad nu kartoflerne køle af og skær dem i mundrette stykker.

Snit spidskålet fint. Skyl radiserne og fjern toppen. Skær dem i tynde skiver. Gerne på mandolinjern. Læg efterfølgende radiseskiverne i en skål med koldt vand i ca. 15 min.

Skyl og skær el. klip purløget i små stykker. Rør nu dressingen sammen af alle de ingredienser der er beskevet. Smag til med sennep, citronsaft, salt og peber, hvis du synes, der mangler noget. Gem lidt af purløget og lidt radiseskiver, til at pynte salaten med til sidst. Bland nu dressingen med de kogte kartofler og den fintsnittede spidskål.

Pynt evt. med ekstra purløg, radiser og purløgsblomster.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar