Blomkålssalat med ristede mandler, friske krydderurter og sennepsdressing

Denne salat er fuld af knas og friskhed. Den er lavet som tilbehør til et aftensmåltid. Hvis du vil bruge den som en fuldgyldig og mættende frokostsalat kan du feks. selv tilsætte noget kogt quinoa. Hos os blev den serveret sammen med Smashed potatoes (find opskriften Her ) og Butterbeanfrikadeller  (find opskriften Her ). Salaten holder sig dejligt frisk til dagen efter.

Ingredienser: ( til 4 pers. som tilbehør)

500 g blomkål

2 hjertesalat

75 g mandler (+lidt olivenolie, 1/2 tsk paprika, lidt uraffineret salt og friskkværnet peber)

3 spsk olivenolie

1 spsk dijonsennep

fintrevet skal af 1/2-1 citron

1-2 spsk citronsaft

1/2-1 tsk rørsukker

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Blandede friske krydderurter (Jeg brugte oregano, citrontimian og esdragon. Brug feks. persille, purløg eller dild)

morgenfrue kronblade (kan undlades, men det er meget dekorativt)

Fremgangsmåde:

Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Tilsæt lidt olivenolie, paprika, uraffineret salt og friskkværnet peber, når mandlerne er færdigristede og rør det hele grundigt rundt. Lad nu mandlerne køle af og hak dem derefter groft. Læg dem til side til salaten er færdigblandet og brug mandleerne som topping på salaten.

Rør dressingen grundigt sammen til den er blevet glat og ensartet. Smag den til med sennep, citron, salt, sukker og peber. Husk at den skal være ret syrlig. Når dressingen blandes med salaten forsvinder den kraftigt syrlige smag.

Fjern bladene på blomkålet og bræk buketterne af. Riv 500 g på det grove rivejern. Skær enderne af de to hjertesalater. Skyl bladene grundigt og bræk dem i mindre mundrette stykker. Det er det mest dekorative at gøre, synes jeg. Du kan dog også skære salatbladene i mindre stykker. Skyl de friske krydderurter og tør dem. Fjern de grove stilke og hak resten fint. Bland nu det revne blomkål med hjertesalaten og de finthakkede friske krydderurter.

Til sidst blandes salaten med dressingen og det meste af de ristede, hakkede mandler. Gem lidt til at toppe salaten med. Pynt med friske morgenfruekronblade, hvis du har tilgang til morgenfrueblomster, resten af de ristede mandler, lidt friske krydderurter og lidt friskkværnet peber.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar