Glutenfrie boller med sorghum mel

Jeg har efterhånden lavet mange forskellige opskrifter på boller lavet af glutenfrie melsorter. Sorghum har jeg ikke brugt så ofte i mine opskrifter, men jeg synes den er rigtig god at bruge i det glutenfrie brød. Det giver et velsmagende og lettere brød. Sorghum er en græsart. Det er frøene fra græsset der males til mel. Frøene er fiberrige og glutenfrie. Prøv det og lad mig endelig vide hvad du synes.

Her har jeg lavet en dej med en lille smule gær, som har stået på køl natten over.

Ingredienser: ( til 18-20 boller)

1 liter vand

1 dl loppefrøskaller ( økologiske fra Urtekram eller Biogan svarende til Grøn Husk)

1/2 dl chiafrø

1 spsk salt 

3 spsk olivenolie

5 g gær

200 g glutenfri havregryn

300 g sorghummel 

Birkes og glutenfrie havregryn til at komme ovenpå.

Fremgangsmåde:

Start med at smuldre gæren ud i vandet. Rør derefter loppefrøskallerne ud i vandet. Pisk eller rør blandingen grundigt på røremaskinen til loppefrøskallerne begynder at gelere. Tilsæt nu chiafrø, havregryn, salt og olivenolie. Rør til det hele er blandet. Tilsæt nu de 300 g sorghum mel. Rør atter til dejen er samlet. Lad dejen hæve koldt natten over eller ca. 12 timer.  Gør nu klar til at forme og rulle bollerne. Lav én lille skål klar med vand og én med birkes. Dyp nu hænderne i vandet hver gang du skal tage en klump dej. Dejen rulles til en bolle og trykkes ned i skålen med birkes. Du kan selv vælge om bollen skal have birkes over det hele eller kun på den ene side. Læg derefter bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca 1/2 time. Bag dem ved 225 gr varmluft i 25-30 min.

Lad bollerne køle af før du spiser dem. De er klistrede når de er varme. Det forsvinder når de køler af.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar