Linsefrikadeller med hokkaido

Linsefrikadeller er rigtig gode at servere som proteindelen af et måltid. For at få de nødvendige byggestene til kroppen skal vi have en hvis mængde protein dagligt. Jeg har for det meste nogle plante frikadeller eller falafler liggende i fryseren, så jeg blot skal tilberede nogle grønsager og én eller anden form for korn ( f.eks. kogt perlespelt, perlerug, quinoa, boghvede, pasta el. brød ) Denne portion linsefrikadeller blev delt op så der var til flere dage. Nogle kom i fryseren og resten spiste vi to dage i træk.

Ingredienser til 16 pænt store frikadeller:

2 dl grønne linser (eller 2 dåser kogte linser)

4 dl bouillon (- hvis du bruger kogte fra dåse/brik)

225 g revet hokkaido græskar

150 g porrer fint hakket

3 fed hvidløg presset

1 1/2 dl. linsemel (el. kikærtemel) (du kan nemt lave din egen linsemel på en blender el. en krydderikværn. Brug røde splitlinser.)

1 tsk citrontimian el. alm. timian

1 tsk paprika

1/3 tsk røget paprika

1 1/2 tsk uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl linserne grundigt og kog dem i bouillon i ca. 30 min. Lad dem køle af. Hvis ikke al bouillonen er blevet opsuget af linserne under kogningen, skal du hælde dem over i en sigte og lade det overskydende vand/bouillon dryppe fra.  Mængden svarer til to dåser kogte linser. Hvis du bruger linser fra dåse, skal du også hælde det overskydende vand fra og skylle dem, før du blander dem med de øvrige ingredienser.

Rens hokkaidoen, skær det over og fjern kernerne. Riv det på et fint rivejern. Hvis du river dem for groft er de lidt sværere at få til at hænge sammen. Rens porren for sand og urenheder og hak den helt fint. Evt. i en foodprocessor. Rens hvidløggene og pres dem i en hvidløgspresser.

Bland nu det revne hokkaido, den finthakkede porre, presset hvidløg, linsemel, citrontimian, paprika, røget paprika, uraffineret salt og friskkværnet peber i en skål. Rør det hele grundigt sammen. Du får det bedste resultat hvis du ælter farsen grundigt sammen med hænderne. Hvis du synes at farsen ikke er sammenhængende nok kan du tilføre lidt vand. Bare 1/2 dl. Lad nu farsen hvile i 1/2 times tid. Derved bliver den mere sammenhængende, da linsemelet når at binde farsen lidt bedre sammen.

Nu formes farsen til frikadeller. Jeg fik 16 pænt store ud af denne portion. Du kan selvfølgelig lave dem lidt mindre. Steg dem i olivenolie i ca. 5 min. på hver side, til de er gyldne.

Brug frikadellerne som en del af aftensmåltidet, som pålæg på et stykke rugbrød, som bøffen i en burger eller sammen med en salat til din frokost.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar