Blondie med kikærter, mandler og mørk chokolade

Her kommer den første opskrift på noget sødt i en længere periode. Årsagen er nok at jeg har nået et mæthedspunkt i forhold til alt det søde, da jeg lige har udgivet kogebogen Plantebaserede fristelser, som indeholder 60 opskrifter af kager, konfekt og is. Men nu kom lysten pludselig snigende igen. Og selvfølgelig er det en kage i den sundere kategori. Basis er bælgfrugter. Og her er det kikærter der er brugt, men jeg har også lavet den med butterbeans hvilket også fungerede rigtig godt. Så vælg hvad du har på lager. Jeg brugte dem fra brik/dåse. Du kan selvfølgelig også koge dem selv. I så fald vil det være en god idé at komme 1 tsk. natron i kogevandet. Det gør jeg altid når jeg koger kikærter el. andre former for bønner, der skal bruges til at blende til hummus el. en anden form for spread. Det bevirker at kikærterne/bønnerne bliver meget nemmere at blende til en cremet hummus/spread. Og når de kogte kikærter/bønner skal bruges til kage er det rigtig lækkert at de er nemme at blende til en cremet masse.

Her får du opskriften på dagens Blondie med kikærter, mandler og chokolade

Ingredienser:

250 g kogte kikærter

75 g havregryn (glutenfrie hvis kagen skal være glutenfri)

75 g kokossukker

75 g æblemos

75 g smørbar (Plantebaseret smør. Jeg brugte Smørbar fra Naturli.)

75 g 85% mørk chokolade (vegansk)

75 g mandler

1/2 dl plantedrik

2 tsk bagepulver

1/3 tsk uraffineret salt

1/2 tsk ren vanillepulver

Fremgangsmåde:

Blend havregrynene til mel. Hak mandlerne mellemgroft, så de stadig har bid. Hak chokoladen mellemgroft. Smelt smørret i en lille kasserolle. Når smørret er smeltet, blendes det sammen med æblemos, plantedrik og de kogte kikærter i en foodprocessor. Blend til massen er cremet og findelt. Bland havremel, kokossukker, det meste af de hakkede mandler (gem lidt til at drysse oven på dejen inden kagen bages) hakket chokolade, bagepulver, vanillepulver og salt i en skål. Rør den blendede masse af kikærter, havremel, plantedrik og smeltet smør sammen med de tørre ingredienser.  Beklæd en ildfast form på ca. 25 x 15 cm. med bagepapir og fordel dejen i formen. Fordel ca. 20 g hakkede mandler ovenpå den ubagte kage. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 35 min.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar