Pæremuffins med butterbeans og marcipan

Lysten til at bage og udvikle nye opskrifter på nærende og gode søde sager er kommet tilbage efter den intensive tid med bagning af kager og fremstilling af søde sager til min bog Plantebaserede fristelser. Jeg tænker at det er helt naturligt med sådan en form for mæthedsgrænse. Men nu er lysten kommet tilbage lige så stille igen. Så derfor kommer endnu en opskrift på nogle næringsrige og lækre muffins.

Da jeg fik foræret nogle skønne pærer fra en sød bekendt i Malling, gik min hjerne igang med at arbejde med opskrifter med pærer. Det er så bl.a. blevet til denne opskrift på Pæremuffins. Udover pærer indeholder disse muffins også, butterbeans, marcipan og ølandshvede. Og sukkeret der er brugt er en uraffineret kokossukker med masser af smag og lækkerhed.

Det at tilføje bælgfrugter til bagværk er en super smart måde at få ekstra vegetabilske proteiner, masser af fibre og mineraler på. På denne måde bliver det søde lidt mere næringsrigt. Og det er jo ikke så ringe.

Her kommer opskriften på 12 søde og bløde pæremuffins

Ingredienser: (til 12 muffins)

250 g kogte butterbeans

250 g pærer (Vægt skåret i tern)

125 g ølandshvedemel

100 g plantebaseret smør (Smørbar)

100 g marcipan

60 g kokossukker

1 1/2 dl sojadrik el. anden plantedrik

2 tsk bagepulver

1/2 tsk vaniljepulver

1/3 tsk uraffineret salt

1/2 citron (fintrevet skal af)

25 g hakkede mandler (til at drysse oven på de ubagte muffins)

Fremgangsmåde:

Smelt plantesmørret forsigtigt i en lille kasserolle. Hæld plantedrikken i det smeltede plantesmør så det nedkøles en smule. Rens pærerne og skær dem i små tern til du har 250 g. Behold skrællen på pærerne. Riv marcipanen på et groft rivejern. Dræn de kogte butterbeans for vand i en sigte og mos/findel dem derefter. Du kan bruge en minihakker, en stavblender eller en kartoffelmoser til at findele de kogte bønner med. Bland de tørre ingredienser i en skål. Ølandshvede, kokossukker, vaniljepulver, bagepulver, salt. Bland de mosede butterbeans, det revede marcipan, det fintrevne citronskal og blandingen af det smeltede plantesmør og plantedrikken. Rør det godt sammen. Bland nu de tørre ingredienser med de våde og rør det godt sammen. Til sidst blandes pæreternene i dejen. Fordel dejen i 12 muffinforme og drys de finthakkede mandler samt et lille drys kokossukker på toppen af dejen. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

Her er der brugt Amerikanske muffinsforme. Husk at smør formene med olie eller smeltet plantesmør, hvis ikke du bruger papirsforme.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar