Indisk gryderet med blomkål og Plant Mate

Der har været stille her på bloggen. Det er nok første gang i bloggens 7 årige levetid at der er gået en hel måned imellem to opslag. Og der vil også fremover gå længere tid imellem de opskrifter der lander her på bloggen. Mest fordi jeg arbejder på at udvikle nye opskrifter til endnu en kogebog, som vil være en kogebog med grønsagsopskrifter. Da jeg både udvikler opskrifterne og tager billederne er det en stor opgave, som tager tid. Hvornår jeg er klar til at gå til et forlag ved jeg endnu ikke. Så alle jer der har spurgt om ikke jeg laver en kogebog med mine grønsagsretter må væbne jer med tålmodighed. Jeg vil melde ud lige så snart jeg er klar.

Og nu til det, det handler om. Denne ret har jeg udviklet ud fra en gammel indisk ret med lammekød. Jeg har ud over at skifte kødet ud med Plant Mate plantestykker ( et dansk produkt lavet af økologiske ærter, hestebønner og salt som kan købes i COOP butikkerne samt Føtex. Det er ikke reklame, men blot en anbefaling fordi jeg er vild med Plant Mate produkterne) også lavet yderligere om i opskriften ved at tilføre både tomatpassata, kokosmælk og spinat.

Hele familien var vilde med retten, så jeg håber også at du vil prøve at lave den. Jeg kan ihverfald anbefale den, hvis du også er glad for indisk mad og hvis du er plantespiser og indimellem savner en textur der minder lidt om kød at tygge på.

Ingredienser: ( Til 4 personer)

125 g plant Mate (plantestykker)

Marinade til Plant Mate plantestykkerne:

3 dl vand

3 spsk olivenolie

1 spsk friskrevet ingefær

1 1/2 tsk Garam Masala

1/2 tsk gurkemeje

1/2 tsk chili flager

1 tsk salt

Friskkværnet peber 

———————————-

2 spsk olivenolie

1 tsk hel spidskommen

175 g løg

4 fed hvidløg

400 g blomkål

100 g helbladet spinat (både frisk og frossen helbladet kan bruges)

680 g tomat passata

1 dåse kokosmælk (400 ml.)

1 dl vand

Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Tag spinaten op fra frost og læg i køleskabet til optøning natten over, hvis det skal gå lidt hurtigere med at lave retten. 

Riv 1 spsk. ingefær på et fint rivejern. Bland 3 dl. vand med 3 spsk. olivenolie, den revne ingefær, 1 1/2  tsk. Garam Masala, 1/2 tsk. gurkemeje, 1/2 tsk. chiliflager, 1 tsk. uraffineret salt og friskkværnet peber. Rør blanding godt sammen og hæld den over 125 g Plant Mate ( Plantestykker) i en skål. Rør i blandingen et par gange og efter 10 min. er de marinerede plantestykker klar til at komme i retten. 

Rens løget og skær det i mindre tern. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Rens blomkål og del i mundrette buketter. Skær stokken i mindre tern. Evt. blade fra blomkålen kan også bruges. Hak bladene fint. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde og tilsæt 1 tsk. hel spidskommen. Rist i nogle sekunder og tilsæt løg. Svits til løgternene er blevet blanke. Tilsæt hvidløg og svits i ca. et minut. Tilsæt nu blandingen med Plant Mate+marinade og rør grundigt. Nu tilsættes spinat, blomkål, tomatpassata, kokosmælk og 1 dl. vand. Rør det hele grundigt sammen og bring i kog. Skru ned for varmen og lad retten stå og simre i ca. 20 min. Rør ind imellem så det ikke brænder på. Smag på retten og tilføj ekstra uraffineret salt og friskkværnet peber. Hvis du er til meget stærk mad tilsætter du bare lidt ekstra chiliflager. 

Servér retten med basmatiris eller quinoa og frisk koriander på toppen.  

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar