Denne salat har jeg lavet, med henblik på at lave en lidt anderledes rødkålssalat til Juleaften. Den er lykkedes meget godt synes jeg. Salaten er frisk og dejligt krydret af ingefær, stjerneanis og kanel. Den kan bruges i stedet for den klassiske varme rødkål med ribssaft. Og så fungere som en salat samtidig. (Jeg har d. 15. december 2018 lavet en smule om på opskriften, så den er blevet endnu bedre. Jeg har skiftet dadlerne ud med tørrede tranebær og appelsinsaften ud med ribssaft.)
Her følger opskriften:
Ingredienser:
2 spsk olivenolie
600 g rødkål (snittet)
50 g tørrede tranebær (ændret fra dadler (skåret i mindre stykker)
0,75 dl ribssaft (ændret fra appelsinsaft)
1 æble i både
40 g valnødder
50 g granatæblekerner
1 appelsin (skåret i filletter)
1 kanelstang
4 stjerneanis
1 1/2 spsk frintrevet ingefær
Salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Varm olivenolien i en tykbundet gryde. Tilsæt det snittede rødkål og tranebærrene. Vend det i olivenolien og svits i et par minutter. Tilsæt nu ribssaft, fintrevet ingefær, kanelstang, stjerneanis, salt og friskkværnet peber. Rør i blandingen mens det simrer i ca 5 min. Tilsæt nu æblebådene og varm yderligere et par minutter. Æblerne skal blot simre med til de får lidt farve fra rødkålen. De skal ikke koges til mos. Smag blandingen til med salt og peber og evt. mere ingefær. Nu fordeles den varme salat på et fad. Fordel appelsin filetterne, granatæblekernerne og valnødderne over salaten. Lad kanelstang og stjerneanis være i, men mind om at de skal fjernes inden salaten spises.
Rigtig god fornøjelse!!!!
Meget lækker salat, Anette!
KH Gertrud
Kære Gertrud!
Dejligt at du kunne lide salaten. Og tusind tak for din respons.
Kh
Anette
Hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet?