Æblegalette (Glutenfri)

En galette er en slags tærte bagt uden tærteform. Galetter kan både laves til det søde og det salte køkken. Her er galetten med æbler samt en slags remonce som ikke er en traditionel remonce. Jeg ved bare ikke hvad jeg ellers skal kalde det. For det meste er en galette mere enkel. Blot lavet med en bund og frugt eller rodfrugter. Du kan finde en opskrift på en Galette med rødbede og valnødder  Her

Der er brugt glutenfrie havregryn samt mandler, der er blendet til mel til bunden. Æblegaletten er sødet med dadler og krydret med kardemomme og kanel. På billedet er galetten serveret med plantebaseret flødeskum og citronskal. Det er også lækkert med et stykke vanilleis som tilbehør.

Nyd den til en kop te/kaffe.

Æblegaletten her er lavet af en bund et mellemlag (remonce) et lag af æbler og hakkede mandler, kanel, kardemomme og evt. en spsk. kokossukker på toppen.

Dej (Bund)

Ingredienser:

200 g havremel (evt. blendede glutenfrie havregryn)

40 g mandelmel (evt. fint blendede mandler)

2 spsk. chiafrø

75 g smørbar (kan erstattes af kokosolie eller olivenolie)

1/2  dl koldt vand

1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser i en skål. Ælt dejen sammen på bordet. Læg et stykke bagepapir på bordet og rul dejen ud i en cirkel på det. Drys lidt havremel på bagepapiret og brug en kagerulle til at rulle dejen ud med.

Mellemlag: ( En slags æble/daddel/mandel remonce )

Ingredienser:

200 g æbler (vægt uden kernehus men med skræl)

75 g. bløde dadler (uden sten)

1/2 dl. kogende vand

25 g mandler

1/2 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde:

Hæld det kogende vand over dadlerne. Lad det stå i nogle minutter. Rens æblerne for kernehus og stilk og skær dem i mindre stykker. Blend nu dadler + vand + æblestykker + mandler + kardemomme + kanel til en homogen masse. Fordel nu massen/remoncen på midten af dejcirklen. Lad den yderste kant være fri til at kunne folde op over remonce og æbler til sidst.

Æblelag:

2-3 æbler der er skåret i tynde både og lagt som du ønsker oven på “remoncen”.

Fremgangsmåde:

Nu lægges æbler i tynde både oven på remoncen til hele overfladen af remoncen er dækket. Fold kanten op omkring remonce og æblebåde. Til sidst fordeles de hakkede mandler, kardemomme, kanel og evt. en spsk. kokossukker ovenpå æblebådene.

Topping:

En håndfuld finthakkede mandler

Stødt kanel

Stødt kardemomme

Evt. en spsk. kokossukker

Hak mandlerne groft. Bland kokossukker, kanel og kardemomme og fordel blandingen over æblerne og mandlerne.

Bages i ca 35 min. ved 175 g. varmluft.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar