Raw brownie bites med valnødder, ingefær og gurkemeje

Denne opskrift havde gemt sig i mine noter. Og jeg havde faktisk ledt efter den længe sidste år, uden held. Nu faldt jeg så over den da jeg ryddede op i mine noter. Der dukkede mange andre ting frem som jeg lykkeligt havde glemt. Det er én af de positive sidegevinster ved at få ryddet op.

Disse bites har en dejlig konsistens. Bløde og alligevel faste og cheewie at bide i. Især når du spiser dem direkte fra fryseren. Du kan selv styre smagen af ingefær og gurkemeje. Start med at følge opskriften, så kan du selv justere hen af vejen.

Jeg har valgt selv at lave toppingen, som minder lidt om chokolade. Du kan også blot smelte en 85% mørk chokolade og bruge som overtræk.

Jeg har primært valgt dadler i grundmassen, da de har en fantastisk dejlig smag og konsistens. For at tilsætte lidt syre og friskhed, har jeg brugt nogle tørrede abrikoser og noget citronsaft. Valnødder og hampefrø er primært valgt pga. deres indhold af Omega3 fedtsyrer.  Ingefær og gurkemeje pga. deres antiinflammatoriske effekt.

Servér sammen med friske bær eller melon eller nyd dem bare som de er.

Ingredienser:

150 g bløde dadler ( vægt uden sten)

50 g abrikoser (usvovlede)

100 g valnødder

25 g hampefrøskaller

25 g kakao

2 spsk citronsaft

1 tsk friskrevet gurkemeje el. 1/2 tsk. pulver

1 spsk friskrevet ingefær el. 1/2 spsk. ingefærpulver

lidt friskkværnet sort peber ( For at aktivere gurkemejens virkning )

Fintrevet citronskal af 1/2 – 1 citron

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør til massen har samlet sig og der stadig er små stykker valnødder i. Hvis du gerne vil have større stykker valnødder i, kan du vente med at tilsætte valnødderne til massen har samlet sig. Så kan du bare blende massen lidt til valnøddestykkerne fordeler sig i massen. Brug en form på ca. 10 x 12 cm. Beklæd den med bagepapir. Pres nu massen godt ned i formen og glat den ud på overfladen. Fugt evt. hænderne med lidt vand. Læg nu noget over formen og stil den i fryseren til den er blevet fast.

Nu laves toppingen.

Topping:

Ingredienser:

2 spsk ahornsirup el. daddelsirup

2 spsk kakao

2 spsk kokosolie

25 g groft hakkede valnødder

Revet citronskal af 1/2 citron

Tørrede morgenfrue kronblade

Fremgangsmåde:

Hak valnødderne groft. Kom ahornsirup, kakao og kokosolie i en lille kasserolle. Smelt det forsigtigt og rør det grundigt sammen. Tag nu formen med konfekten ud fra fryseren og hæld den smeltede kakaomasse ud over massen. Riv noget citronskal og kom over toppingen og drys evt. med nogle tørrede morgenfrue blade. 

Sæt kortvarigt på frost igen. Når overfladen er helt hård løftes massen op fra formen og skæres i små firkantede bites. Opbevares på frost, da de smager bedst kolde. De kan spises lige fra fryseren, da de er bløde i konsistensen. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar