Salat med sprøde croutoner og stegte Plant Mate plantestykker

En dejlig velsmagende salat med både sprøde og bløde elementer. Salatens basis er hvidkål og knoldfennikel. Dressingen er cremet og syrlig. Brrødcroutonerne er sprøde og lækre. Der er brugt Plant Mate plantestykker, som proteindelen af salaten. En skøn og mættende måltidssalat. Plantestykkerne er lavet af økologiske hestebønner, ærter og salt. Intet andet. De er meget nemme at tilberede og kan smagssættes som man ønsker. Og så er de super lækre at tygge i. De kan virkelig anbefales. Kan købes i COOP butikkerne, i Menu og Føtex samt hos de fleste food service grossister.

Ingredienser: ( til 2 personer som måltidssalat )

150 g hvidkål fintsnittet, gerne på mandolinjern

75 g fintsnittet knoldfennikel, gerne på mandolinjern

1 hjertesalat skyllet og plukket i mundrette stykker

1 lille rødløg skåret i tynde strimler

den grønne top af knoldfennikel el. bladfennikel

3 skiver lyst daggammelt brød

2 spsk olivenolie

Salt

Friskkværnet peber

Riv brødet i små stykker og vend dem i olivenolie. Krydder med en smule salt og peber og spred ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 10 min. ved 200 grader.

Dressing

Ingredienser:

3 spsk havrefløde

2 spsk plantemayonaise

1 spsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

1 fed hvidløg

Urtesalt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål og smag dressingen til med dijonsennep, citronsaft, salt og peber.

Marinerede og stegte Plant Mate plantestykker

Ingredienser:

50 g Plant Mate plantestykker

1 1/2 dl grønsagsbouillon

2 spsk olivenolie til iblødsætningen + 2 spsk til stegning

1 spsk citronsaft

1 tsk paprika

1/2 tsk dijonsennep

Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lav 1 1/2 dl grønsagsbouillon og bland den med 2 spsk. olivenolie, citronsaft, paprika, salt og peber. Hæld blandingen over Plant Mate stykkerne og lad dem trække i ca. 10 min. Rør i dem indimellem. Steg efterfølgende de udblødte plantestykker på en pande i olivenolie til de får lidt farve og bliver en smule sprøde. Gem de stegte plantestykker til at blande i salaten før servering.

Anretning:

Bland det fintsnittede hvidkål, det fintsnittede knoldfennikel, hjertesalaten og det fint skårede rødløg. Bland dressingen i salaten. Bland de marinerede stegte plantestykker i salaten og bland til sidst brødcroutonerne i salaten. Anret på et fad. Pynt til sidst med bladfennikel.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar