Bagt byggrød med gulerødder

Denne bagte grød er lavet med bygflager, mandler, gulerod, abrikoser, dadler og dejligt varmende krydderier. Når jeg laver bagt grød rører jeg den ofte sammen om aftenen og kommer den i et smurt ildfast fad eller i en kop, der kan tåle høje grader. Så stiller jeg den i køleskabet natten over og stiller den i en kold ovn om morgenen, som jeg så tænder for. Nu kan jeg bruge tiden på at gøre mig klar til dagen og komme til en færdig grød 25-30 min. efter.

Du kan vælge at krydre din bagte grød med andre krydderier end jeg har brugt og skifte guleroden ud med rødbede eller sød kartoffel f.eks. for at blive ved rodfrugterne. Du kan også bruge forskellige slags bær i stedet for rodfrugter. Der er så mange forskellige måder at lave det på.

Jeg har nogle andre opskrifter på bagt grød her på bloggen. Den ene er med æbler. Den kan du finde Her  Den anden er en bagt risengrød, som du kan finde  Her Den tredje er en bagt grød med bær. Den kan du finde Her

Ingredienser: (Til 2 portioner)

2 dl. bygflager

2 dl. havremælk el. anden plantedrik

2 dl. vand

1 håndfuld hakkede mandler

150 g. revet gulerod

2 dadler

2 abrikoser (usvovlede)

1 1/2 spsk. chiafrø

1 spsk. tahin

1 spsk. citronsaft (+ evt. lidt fintrevet citronskal)

1 tsk. frisk revet ingefær

1 tsk. stødt kardemomme

1/2 tsk. stødt kanel

1/2 tsk. gurkemeje

1 lille tsk bagepulver ( * Se under fremgangsmåde)

1/3 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rens guleroden og riv den groft. Skær dadlerne og abrikoserne i mindre stykker. Hak mandlerne. Bland de tørre ingredienser i en skål. (Bygflager, hakkede mandler, chiafrø, kardemomme, kanel, gurkemeje, bagepulver og salt ) Bland tahin, havremælk, vand og citronsaft. Pisk det grundigt sammen i en lille skål. Bland nu de våde ingredienser med de tørre og rør dem grundigt sammen. Kom daddelstykker, abrikosstykker og revet gulerod i til sidst og rør det hele sammen. Smør et ildfast fad eller to mindre forme/kopper med kokosolie og fordel grøden i formene. Stil dem på køl natten over. Du kan også godt røre det sammen og bage det umiddelbart før du bager det. *Når du rører grøden sammen umiddelbart inden du bager den, kan du tilføje 1/2 tsk. bagepulver i blandingen. Hvis du lader den stå natten over vil den effekt bagepulveret skulle have forsvinde. Så det kan kun betale sig at bruge bagepulver, hvis du bager den lige efter du har rørt den sammen. Læg 1 tsk. kokosolie på toppen af hver portion og bag grøden i ca. 25-30 min. ved 200 gr. varmluft.

Spis grøden med lidt plantemælk i kanten.

Velbekomme!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar